Oppimateriaali

Kafe Piter 1 Kafe Piter 1

Kafe Piter 1 – venäjää taitotasolle A1 Alestalo Marjatta

Venäjän alkeisoppikirja Kafe Piter 1 koostuu dialogipohjaisista kappaleista, joiden aiheina ovat mm. tutustuminen, itsestä kertominen, kaupungilla liikkuminen, matkustaminen, vapaa-aika, lomanvietto, tupaantuliaiset, ostosten tekeminen, ravintolassa käynti. Venäjän kielen perusrakenteisiin tutustutaan aidoissa puhetilanteissa. Ei haittaa, vaikka et vielä osaa kirjaimia, sillä kolmessa ensimmäisessä kappaleessa kyrilliset aakkoset tulevat tutuiksi. Samalla harjoitellaan ääntämistä ja puheen aktivointia.

Jokaisessa kappaleessa on runsaasti erilaisia, oppimista tukevia harjoitustehtäviä. Mukana on alusta lähtien myös luetun ymmärtämistä, sekä tietoiskuja, joista löytyy ajankohtaista tietoa nyky-Venäjästä. Opittuja asioita sulatellaan neljässä kertauskappaleessa. Eurooppalaisen viitekehyksen taitotasoasteikolla Kafe Piter 1 sijoittuu tasolle A1.

Kirjaan liittyvä äänite sisältää kappaleiden dialogien, tekstien ja harjoitusten lisäksi myös ylimääräisiä kuunteluharjoituksia.

Osta kirja Osta äänite
Kuuntele äänitettä verkossa
Kafe Piter 2 Kafe Piter 2

Kafe Piter 2 – venäjää taitotasolle A2 Alestalo Marjatta ja Irina Malmberg

Kafe Piter 2 koostuu 16 dialogipohjaisesta kappaleesta, joiden aiheina ovat mm. asuminen, vapaa-ajan vietto, terveys, ulkonäkö, pukeutuminen, teatteri, kirjallisuus, opiskelu, arkielämä, kaupungilla liikkuminen, sää, luonto, ihmissuhteet, liike-elämä ja juhlat. Kielen rakenteisiin tutustutaan aidoissa puhetilanteissa.

Jokaisessa kappaleessa on runsaasti oppimista tukevia harjoitustehtäviä. Mukana on lisäksi luettavaksi tarkoitettuja tekstejä, runoja, mainoksia, sananlaskuja ja vitsejä. Joka neljännen kappaleen jälkeen kerrataan opittuja asioita. Eurooppalaisen viitekehyksen taitotasoasteikolla Kafe Piter 2 sijoittuu tasolle A2.

Kirjaan liittyvä äänite sisältää kappaleiden dialogit sekä osan harjoituksista ja lisäteksteistä. Mukana on lisäksi kuuntelutehtäviä.

Osta kirja Osta äänite
Kafe Piter 3 Kafe Piter 3

Kafe Piter 3 – venäjää taitotasolle B1 Alestalo Marjatta

Kafe Piter -kirjasarjan viimeinen osa on sisällöltään monipuolinen. Mukana on dialogeja, uusia rakenteita, runsaasti suullisia ja kirjallisia harjoituksia, tekstejä eri aloilta, runoja ja lauluja. Niiden avulla pääset tutustumaan elämänmenoon 2000-luvun Venäjällä, Venäjän kulttuuriin ja ihmisiin menneisyyttäkään täysin unohtamatta. Samalla sanavarastosi laajenee ja syvenee. Eurooppalaisen viitekehyksen taitotasoasteikolla Kafe Piter sijoittuu tasolle B1.

Kirja koostuu kahdeksasta kappaleesta, joiden aiheita ovat mm. työnhaku, Suomi, internet, media, matkustaminen, elämä nyky-Venäjällä ja ulkomailla asuvat venäläiset. Ensimmäisten neljän kappaleen jälkeen kerrataan opittuja asioita, samoin neljän viimeisen kappaleen jälkeen. Kirjan lopusta löydät venäjä–suomi-sanaston.

Kirjaan liittyvä erillinen äänite sisältää kappaleiden dialogit ja osan harjoituksista ja lisäteksteistä. Mukana on myös kuunteluharjoituksia.

Osta kirja Osta äänite

© 2014–2015 Finn Lectura