Verkkoharjoitukset

Kafe Piter 1:n verkkoharjoituksissa kerrataan kirjan kappaleiden sisältöä samoissa jaksoissa kuin kirjan kertauskappaleissa. Jokainen verkkoharjoitusjakso sisältää 13 erilaista yhdistely-, luokittelu-, pudotus-, täydennys- tai kirjoitustehtävää sekä lisäksi kaksi kuuntelutehtävää. Harjoitusten oikea vastaus löytyy aina tehtäväsivun alalaidasta.

Vaikka verkkoharjoitukset on kohdistettu kirjan kertausosioihin, voi varsinkin ensimmäisten kappaleiden lukuharjoituksia tehdä jo heti opiskelun alussa.

Aloita harjoitteluOhjeet kyrillisten merkkien kirjoittamiseen eri laitteilla 

Microsoft Windows

Microsoft Windows 7 -käyttöjärjestelmää käyttävissä tietokoneissa eri näppäimistöasettelun voi ottaa käyttöön valitsemalla Ohjauspaneeli > Aika-, kieli- ja alueasetukset > Alue ja kieli > Vaihda näppäimistöä tai muita syöttötapoja. Tarkat ohjeet ja lisätietoja näppäimistöasettelujen käytöstä eri Windows-käyttöjärjestelmän versioissa on Microsoftin sivuilla.

Mac OS X

Applen OS X -käyttöjärjestelmää käyttävissä tietokoneissa on mahdollista vaihtaa käytettävä merkistö valitsemalla Omenavalikko > Järjestelmäasetukset > Näppäimistö > Syöttölähteet. Tarkat ohjeet eri kielillä kirjoittamiseen on Applen sivuilla.

iOS

iOS-laitteissa (iPhone, iPad, iPod touch) näppäimistön voi vaihtaa kohdasta Asetukset > Yleiset > Näppäimistö > Näppäimistöt. Tarkat ohjeet kieliasetuksiin ja useiden näppäimistöjen käyttämiseen on Applen sivuilla.

Android

Android-laitteissa käytetyn merkistön vaihtaminen saattaa edellyttää erillisen näppäimistön asentamista. Tuki venäjän kirjoittamiselle on esimerkiksi Googlen tarjoamassa näppäimistössä. Asennukseen liittyvissä kysymyksissä ja ongelmatilanteissa on käännyttävä laitevalmistajan puoleen.

Verkkoharjoitusten käyttämiseen suositellaan viimeisintä versiota Mozilla Firefox, Google Chrome tai Safari -selaimesta.

Kafe Piter -verkkoharjoitukset
Tekijä: Liisa Salmi, 2014. Verkkoharjoitukset pohjautuvat Marjatta Alestalon kirjaan Kafe Piter 1 (Finn Lectura)
Kuvat: www.rodeo.fi
Äänet: Bruno Puolakainen, Edward Rytkönen, Elena Spirina